Naarva

Naarva-tuotteet nuoren metsän hoitoon, puunkorjuuseen ja polttopuun valmistukseen.

Kaatopäät, energiakourat, sykeharvesterit ja perkaajat monipuoliseen puunkorjuuseen ja nuoren metsän hoitoon sekä järeä halkaisulaite polttopuun pilkkomiseen.

Sykeharvesterit

Naarva-sykeharvesterit ovat luotettavia ja tehokkaita harvesteripäitä ensiharvennuksille. Sykeharvestereilla voi tehdä kuitupuuta, energiapuuta ja polttopuurankaa. S23C-sykeharvesterisoveltuu myös tukkipuun tekoon.

Naarva sykeharvesterit tarvitsevat vain 40–70 l/min. öljyntuoton. Ne voidaan asentaa traktoriin ilman lisähydrauliikkaa.

Keräävät energiakourat

Keräävät energiakourat puun kaatoon, keräykseen, kuormaukseen ja katkaisuun. Keruukäpälät lisäävät tuottavuutta merkittävästi. Nippujen kerääminen pystyssä nopeuttaa työtä ja vähentää nosturin liikkeitä. Ajouran varteen jäävät yhtenäiset puuniput on helppo kerätä kyytiin. 

 • Käyttökohteita: energiapuun korjuu ja ensiharvennus. Soveltuu myös maanteiden ja rautateiden penkkojen, pellon- ja ojanreunojen sekä sähkö- ja kaasulinjojen raivaukseen.
 • Tehokas nippujen katkaisussa: ainutlaatuinen liukuva giljotiini ja leikkaus käpäliä vasten varmistavat, että nipun viimeinenkin runko menee poikki.
 • Hyvät kuormausominaisuudet: kourassa on kolme erillistä käpälää, joilla on hyvä tarrautua puunippuihin. Katkaisu onnistuu myös kuormausasennossa.
 • Helppo asentaa. Asennus ei vaadi mitään lisähydrauliikkaa. Uusi E24-energiakoura toimii ilman sähköä, liitä vain puutavarakouran letkut.
 • Sähkömalleihin lisävarusteena Naarva radio-ohjaus, joka mahdollistaa asennuksen ilman puomikaapelia ja pistokkeita. Radio-ohjauksen lisähyötynä on työskentelyä helpottava kouran vapaa ympäripyörivyys.

Kaatopäät

K-mallit ovat luotettavia kaatopään ja kuormauskouran yhdistelmiä. Ne soveltuvat kaikenlaiseen puuston ja pensaiden raivaukseen ja harvennukseen. Kaatopää on nopea liittää nosturin oman kuormauskouran tai harvesterikouran tilalle ilman lisähydrauliikka.

 • Helppo kaataa, katkoa ja kuormata puita, pensaita ja oksia
 • Käyttökohteita mm. ensiharvennus, ongelmapuiden poisto, maanteiden ja rautateiden penkkojen, pellonreunojen ja sähkölinjojen raivaus
 • Helppo asennus eri peruskoneisiin, yksinkertainen käyttää
  • Kaikkien toimintojen ohjaus peruskoneen omalla suunnanvaihtoventtiilillä. Sähkömalleissa toimitukseen sisältyy kolme ohjainpainiketta ja -kaapeli.
 • Sähkömalleihin radio-ohjaus lisävarusteena
 • Kuorma-auton kappaletavaranosturissa monipuolinen lisälaite ongelmapuiden poistoonHalkaisulaite

Naarva H60 asennetaan traktorin nostolaitteeseen tai esim. metsäkärryyn. Halkaisulaite voidaan nostaa tukijalan varaan, jolloin halot voidaan pilkkoa suoraan säkkiin. Halkaisu tapahtuu yhdellä iskulla neljässä vaiheessa 24 osaan. Halkaistavan pölkyn max. pituus on 62 cm ja halkaisija Ø60-70 cm.


Naarva H60 toimii automaattisesti kolmella eri nopeudella ja voimalla aina tarpeen mukaan. Kevyet halkaisut tapahtuvat nopealla liikkeellä 9 tonnin voimalla. Sitkeät pölkyt halkeavat työsylinterin 22 tonnin voimalla ja jos sekään ei riitä, paineenmuunnin lisää sylinterin paineen hetkellisesti 1,7 kertaiseksi, jolloin maksimivoima on jopa 37 tonnia.